Taloustoimittajain säätiön kevään stipendihaku on alkanut

02.03.2023

Säätiö on päättänyt lyhentää hakukarenssia viidestä vuodesta kolmeen, joten stipendin voi nyt saada entistä useampi hakija.

Säätiön suuret ja itsensäkehittämisstipendit ovat haettavissa
1. ­­– 31.3.2023. Hakuohjeet ja -lomake löytyvät säätiön nettisivuilta. Itsensäkehittämisstipendi on korkeintaan 990 euroa, suuressa stipendissä ei ole ylärajaa.

Säätiön hallitus on päättänyt lyhentää hakuun liittyvää karenssia viidestä vuodesta kolmeen tästä hausta alkaen. Päätös koskee takautuvasti myös aiempia hakuja. Siten maaliskuun hakuun voivat osallistua myös ne henkilöt, jotka saaneet suuren tai itsensäkehittämisstipendin syksyn 2019 jaossa tai aiemmin. Kevään 2020 jaossa stipendin saaneet ovat siis vielä karenssissa ja voivat osallistua ensi syksyn hakuun. Oman karenssitilanteensa voi tarvittaessa kysyä säätiön asiamieheltä.

Säätiön pienten stipendien haku on myös käynnissä. Sen osalta säätiö on päättänyt pitää kesällä kolmen kuukauden tauon, koska hakemuksia tulee kesä-, heinä- ja elokuussa vähän tai ei ollenkaan. Tauon aikana jätetyt hakemukset otetaan kuitenkin huomioon stipendien käsittelyssä, mutta maksatus onnistuu aikaisintaan syyskuussa. Pienten stipendien haku päättyy marraskuun viimeinen päivä. Stipendin yläraja on edelleen 200 euroa.

Pienen stipendin hakemuksiin on liitettävä kaikki tarpeelliset kuitit, ja mieluimmin koottuna yhteen pdf-tiedostoon. Jos maksukuitista ei ilmene maksun kohde, on hakemukseen liitettävä myös kopio laskusta.

Menestystä hakuun!

Aapo Parviainen

asiamies@taloustoimittajainsaatio.fi