Säätiön suuri stipendi kolmelle

22.04.2024

Luettavaksi on tulossa kolme uutta tietokirjaa

Säätiön hallitus päätti kevään stipendien jaosta kokouksessaan 18.4.2024. Suurta stipendiä haki kolme, joille se myös myönnettiin. Kaikki hakivat apurahaa tietokirjan kirjoittamiseen.

Mikko Huotari sai 3000 euroa ja hänen kirjansa työnimi on Rahan jäljillä. Kirja tarkastelee yleistajuisesti talouden merkitystä nykyajan arjessa ja yhteiskunnassa.

Marko Junkkarin tietokirjan aihe on vakuutusyhtiö Pohjolan omistus- ja valtataistelu vuosina 1996-2005. Marko sai säätiöltä 5000 euron apurahan kirjan kirjoittamiseen.

Myös Outi Salovaaralle myönnettiin 5000 euron apuraha. Outin tarinallinen tietokirja käsittelee venäläisten Suomessa tekemiä kiinteistökauppoja.

Suurten stipendien lisäksi säätiö jakoi viisi itsensäkehittämisstipendiä, joiden yhteissumma oli 4156 euroa. Stipendin saivat Annika Korpimies, Kati Munkki, Mirjami Saarinen, Pekka Virolainen ja Karoliina Vuorenmäki. Hakemuksia oli jätetty kaikkiaan yhdeksän.

Seuraava säätiön suurten ja itsensäkehittämisstipendin haku on lokakuussa. Haun alkamisesta ilmoitetaan säätiön nettisivuilla.


Takaisin