Syksyn stipendihaku alkaa

30.09.2021

Suuren ja itsensäkehittämisstipendin hakuaika on 1. ­­– 31.10.2021. Hallitus käsittelee hakemukset kokouksessaan marraskuussa.

Ohjeet ja sähköiset hakulomakkeet stipendien hakemiseen löytyvät Apurahat-valikosta. Tutustu ohjeisiin huolella, niin vältyt virheiltä.

Pitkin vuotta on ollut käynnissä myös pienten stipendien haku. Se päättyy marraskuun viimeinen päivä.

Jostain syystä valtaosa hakee pientä stipendiä vasta loka-marraskuussa, joten tässä muutama tärkeä ohje stipendiä hakeville.

Korkeintaan 200 euron suuruista pientä stipendiä voi hakea muun muassa kouluttautumiseen sekä ammattiosaamista kartuttaviin kirja- ja lehtihankintoihin.

Hakemuksiin on liitettävä maksukuitit, jotka kattavat vähintään haetun stipendisumman. Esimerkiksi online-tilausten kuukausimaksuista on lähetettävä tarpeellinen määrä kuitteja. Pelkkä tilausvahvistus tai -kuvaus ei kelpaa kuitiksi kirjanpitoon.

Jos kuitteja on useita, kokoa ne yhdeksi pdf-tiedostoksi skannerin avulla. On melko työlästä käsitellä kirjanpidossa suurta kuittimäärää yhtä tilitapahtumaa kohti.

Pdf-formaatti on suositeltavin kuitin tallennustapa sähköisessä kirjanpidossa. Kännykään on  ladattavissa ilmaisia ja etenkin käteviä skannerisovelluksia, jotka muuntavat kuitista otetun kuvan (tai useammatkin kuvat) suoraan yhdeksi pdf-tiedostoksi.

Pienten stipendien loppuvuoden hakemusruuhka hidastaa niiden käsittelyä, joten asiamies suosittelee lämpimästi hakemaan pientä stipendiä ensi vuonna vaikka jo keväällä.