STIPENDEJÄ TUTKI!2023 -KONFERENSSIIN

17.01.2023

Taloustoimittajain säätiö on päättänyt kustantaa kymmenen henkilön osallistumisen Tutki! 2023 -konferenssiin, joka järjestetään Helsingissä 21.–22. huhtikuuta 2023.

Kurssille haetaan täyttämällä säätiön apurahasivuilta avautuva itsensäkehittämisstipendin hakulomake ja kirjoittamalla perusteluihin stipendin käyttötarkoitus sekä lyhyt perustelu konferenssin tarpeellisuudesta työssä.

Tarvittaessa pääkaupunkiseudun ulkopuolelta osallistuville korvataan matkakulut halvimman julkisen kulkuneuvon mukaan sekä majoituskuluja korkeintaan 120 euroa.

Kustannusarviossa ilmoitetaan konferenssin osallistumismaksu sekä pääkaupunkiseudun ulkopuolelta saapuvien osalta arvio mahdollisista matkakuluista Helsingin ja kotipaikkakunnan välillä. Majoituskuluja korvataan enintään 120 euroa. Muita kuluja, kuten lähimatkoja kotipaikkakunnalla tai pääkaupunkiseudulla ei makseta. Ei myöskään ateriakuluja tai päivärahoja.

Haku päättyy 24.2.2023.  

Stipendin saaneiden nimet ilmoitetaan säätiön nettivisuilla sekä sähköpostilla henkilökohtaisesti muutaman päivän sisällä haun päätymisestä.

Stipendi maksetaan etukäteen, mutta kaikista kuluista on toimitettava selvitys ja liitettävä siihen kuitit säätiön apurahajärjestelmän kautta 5.5.2023 mennessä.

Jos selvitystä eikä kuitteja ole lähetetty ajoissa, säätiö pidättää oikeuden periä stipendin takaisin täysimääräisenä tai osittain.

Lisätietoja hakuun liittyen saa säätiön asiamieheltä.

 

Taustatietoa konferenssista:

Jo seitsemäs Tutki!-konferenssi järjestetään 21.–22. huhtikuuta 2023 Helsingin Sanomatalossa.

Toimittajille suunnattu koulutus- ja verkostoitumistapahtuma Tutki!2023 kerää yhteen tutkivan journalismista kiinnostuneet toimittajat uusimman aihetta koskevan tiedon äärelle. Osallistujille on tarjolla luentoja ja työpajoja, jotka tähtäävät toimittajien ammatillisen osaamisen parantamiseen. Konferenssissa tullaan käymään läpi muun muassa kikkoja tietopyyntöjen tehokkaampaan hyödyntämiseen, näkymiä kovien tutkivien juttujen kulisseihin ja tekoprosessiin sekä oppia taloustietojen tulkintaan.

Oppejaan jakavat konferenssissa muun muassa tutkivien toimittajien jaksamisesta ja hyvinvoinnista puhuva Mar Cabra sekä haastattelutekniikasta luennoiva pitkän linjan kuulustelija, KRP:stä eläköitynyt poliisi Thomas Elfgren. Ukrainan sodan seurannassakin suureen arvoon nousseista avoimen lähteiden tiedustelun (OS-INT) menetelmistä osallistujille kertovat esimerkiksi Bellingcat-ryhmässäkin vaikuttanut Supon erikoistutkija Veli-Pekka Kivimäki ja Ukrainan sodan rintamalinjaa seuraavan kartan puuhamiehiin kuuluva Emil Kastehelmi.

Luvassa on myös neuvoja ympäristö- ja päästöaiheiden tutkintaan, datajournalismin menetelmiin sekä rikostoimittajan tiedonhankintaa.

Konferenssin järjestävät Tutkivan journalismin yhdistys ja Oikeustoimittajat ry.


Takaisin